Samaan aikaan toisaalla (2013)

lehikoinen-tiina_samaan-aikaan-toisaalla_kansi

Samaan aikaan toisaalla, a collection of poems
Year: 2013
Publisher: Poesia
http://www.poesia.fi/samaan-aikaan-toisaalla/
ISBN 978-952-5954-97-5
Cover: Tiina Lehikoinen

“Koen nautintoa Lehikoisen uutukaista lukiessa paitsi runoilmaisun moninaisesta kirjosta, myös lukuisista viitteistä, joita tekijä on tekstiin ripotellut. Teos on runokielen runsaudensarvi. Muodossa on viitteitä niin modernistisesta estetiikasta kuin esimerkiksi hakukonerunoudesta.”
– Jaakko Mikkola, Turun Sanomat

“Lehikoiselle tyypilliseen tapaan sitaattisuus on pohja intensiiviselle ja villille moniäänisyydelle, ja ominainen leikillisyys ei koskaan etäänny liian kauas älyllisyydestä. Runsaalla intertekstuaalisuudella ja hengästyttävällä runsaudella on teoksessa se keskeinen funktio, että Lehikoinen saattaa suunnata huomion oleelliseen mahdollisimman hienovaraisella tavalla, eikä kokoelma tunnu tarjoavan mitään valmiiksi pureskeltua hierarkiaa.”
– Anna Tomi, Parnasso

“Tiina Lehikoisen runokokoelma Samaan aikaan toisaalla, joka kuuluu myös rajat ylittävän kirjallisuuden kategoriaan, sillä se on sekoitus proosarunoutta, lyhytproosaa ja tekstisivujen graafista variaatiota, lähestyy myös osin sekä goottilaista että animalistista kirjallisuutta.”
– Elisabeth Nordgren, essee Paradigman vaihto kirjallisuudessa, Kiiltomato-verkkolehti

Samaan aikaan toisaalla siis liikkuu, virtaa. Jähmettyminen ja sormikastakin pienempi liikkuma-ala tekee kenet tahansa onnettomaksi. Jähmettymisen “pelon” voi tulkita myös mielen jähmettymiseksi, jopa pysähtyneisyydeksi. Teoksen animaaliset virtaukset ovat askel pois ahtaudesta.”
– Eveliina Laurila, Runomiimejä-kirjablogi

Advertisements